miercuri, 28 noiembrie 2007

La Bucale, Gigi e Nechita, Mitică e Olaru!

O veste scurtă, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, stimaţi telespectatori, dragi alegători din judeţul Iaşi şi, mai ales, din dulşele târg, despre felul în care găozarii de Bucale (care, nu-i aşa, e mult maiinformaţi şi mai conpetenţi decât ai noştri! - n.b.) vede vrăjile, furtunele şi cata clismele de Bahlui.
(Iar când vorbim de găozari de Bucale o să ne referim, deocamdată, doar la prea întristaţii felicsinei de la antena unu,doi, trei, patru... şi la prea fericiţii vânturaţi de la ziarul cotidian).
Ei bine,v-am mai zis, acu' vreo trei săptămâni, că cel mai puternic premare al celui mai mare oraş de pe malul Bahluiului, dom' Gigi Robinet, a apărut cam incognito pe ditai antenoiul unu, într-o emisiune de vorbe, limbi şi laude, aşa cum îi place. Aşa cum îi place românului, desigur... Numa' că, vă ziceam şi atunci, în toate alea zece minute de reportaj-interviu, Robinetul a fost poreclit în multe feluri - "un premar conpetent", "edilul care a găsit o soluţie pentru atragerea de fonduri", "un premar descurcăreţ" ect. -, numa' pe numele lui nu: de la un capăt la altul, "Gheorghe Nechita" în sus, "Gheorghe Nechita" în jos... Acuma, taman aceeaşi tărăşanie şi acu' două zile, da' în ziarul cotidian al găozarilor vânturaţi: "Nechita de la Iaşi" în sus, "Nechita de la Iaşi" în jos...
***
Ce ne miră, de fact, e că "Nechita" e vedetă incognito în ziarul cotidian. Că cu antenoaiele felicsiene ne-am lămurit. Şi nu era vorba de vreun bonus pe care Robinetul trebuia să-l dea ca să-i bage şi numele corect... Aşa e ele, antenoaiele! Nu de alta, da' o păţeşte şi celălalt tartor în creştere de pe malul Bahluiului, dom' profesor Mitică Ho Prea, reftorul de la Vneversetate. Păi, şi lui, de vreo câteva zile, de când e evroparlamentar, antenoaiele nu-i zice decât "Dumitru Olaru" în sus, "Dumitru Olaru" în jos... Pe bune! Iar dacă nu ne credeţi, se poate verifica: rămâneţi aproape!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Maimutzele nu sunt afectate de gripa aviara? Si daca da, cum se manifesta? Si daca nu, cum nu se manifesta?

maimutze spunea...

Ba da sau poate că ba nu.
Hapciu!