luni, 10 martie 2008

Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola, Foaie de Observatie nr. 36/12 oct.1988

“Tov. pacient POSTU LUCIAN, cu domiciliul stabil incomuna Vetrisoaia, jud. Vaslui, cod 6500, este diagnosticat cu TULBURARE DE PERSONALITATE SCHIZOIDA-PARANOIDA CRONICA. Schizofrenia paranoida se caracterizeaza prin prezenta delirului de persecutie si grandoare. Pacientul Postu este tensionat, suspicios, rezervat si tot timpul in garda. Adesea este ostil si agresiv, si de regula are un comportament bun in societate, incit poate duce in eroare numerosi factori. Inteligenta sa este frecvent intacta, in afara unor momente decompensatorii, care apar cu o frecventa de 6 luni.
Deseori tov pacient Postu Lucian inregistreaza comportamentul specific PARANOID, intrucit reactioneaza cu suspiciune la schimbarile de situatie si gaseste motive ostile si rauvoitoare in spatele actelor inocente sau chiar pozitive ale persoanelor din anturaj. Am observat deasemeni ca tov.pacient Postu reactioneaza cu furie atunci cind crede ca si-a confirmat suspiciunile legate de o persoana din anturaj fiind de fapt o proiectie reactiva a propriei ostilitati fata de altii.
Am identificat de asemeneni la tov pacient Postu Lucian caracteristicile PERSONALITATII SOCIOPATICE, deoarece in cursul sedintelor de tratament am aflat ca tov. pacient Postu ignora fara mila drepturile si sentimentele celor din anturajul propriu, isi exploateaza anturajul in scopul unor cistiguri materiale sau satisfactii profesionale, are toleranta scazuta la frustrare, nu anticipeaza consecintele negative ale comportamentului sau antisocial si nu simte remuscari sau vinovatie fata de consecintele ivite, dind vina pe altii pentru cele intimplate. Recomandam sedinte lunare in cadrul Clinicii noastre de Psihiatrie, la care tov. pacient Postu sa participe obligatoriu, pentru a se incercare insertia sa sociala, sau, daca nu este posibil asa ceva, sa se adopte masura internarii pe perioade determinate, pina la ameliorarea tulburarilor de personalitate pentru care este investigat de 3 ani. Intrucit schizofrenia paranoida este o tulburare cronica, tov pacient Postu va avea dificultati semnificative intreaga viata.
TRATAMENT: Rudotel, 2 capsule la fiecare 8 ore si Diazepam, 2 comprimate inainte de somn. La fiecare 7 zile, dusuri cu apa fierbinte urmate de intrari rapide in bazine de racire (3 cicluri). Alimentatie fara grasimi, interzis total consumul de alcool.”

2 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.visurat.ro/2008/03/13/lingaul-suprem-din-presa/#comment-19123

Anonim spunea...

Maxim! Maxim! Mhuahahahaha